top of page

zo 13 dec

|

Facebook Live

Wereldlichtjesdag - Hilde Rogge & Stijn Wastyn

🔥 Elk Jaar is het op de tweede zondag van december ‘Wereldlichtjesdag’. Samen staan we stil bij alle kinderen die op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. We hopen op deze manier een lichtpuntje te bieden in donkere dagen.

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken
Wereldlichtjesdag - Hilde Rogge & Stijn Wastyn
Wereldlichtjesdag - Hilde Rogge & Stijn Wastyn

Tijd en locatie

13 dec 2020, 18:45

Facebook Live

Over het evenement

Link naar het online event - https://www.facebook.com/events/172573444518261

Elk Jaar is het op de tweede zondag van december ‘Wereldlichtjesdag’. Samen staan we stil bij alle kinderen die op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. We hopen op deze manier een lichtpuntje te bieden in donkere dagen. ‘World Wide Candle Lighting’ is ontstaan in 1997 in Amerika en opgestart door The Compassionate Friends. Ondertussen worden er wereldwijd op de tweede zondag van december om 19u lokale tijd, kaarsen gebrand voor overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag, ieder uur ergens op de wereld, kaarsen worden aangestoken voor overleden kinderen.

Normaal gezien komen mensen op verschillende locaties samen om deze kinderen te eren en te herinneren door een kaarsje te branden en om samen te zijn. Door de coronapandemie is het samenkomen dit jaar niet mogelijk, maar toch willen we onze kaarsjes laten ontvlammen en hun warmte laten verspreiden voor iedereen die een kind verloren is. Iedereen; broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en andere mensen die zich verbonden voelen, zijn allemaal welkom om samen een kaarsje te branden en van thuis mee te luisteren naar een verhaal verteld door Hilde Rogge en op toon gebracht door Stijn Wastyn.

Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn of haar eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog zo vers is en anderen voor wie dat al jaren geleden was. De pijn van het gemis en het verlies van de hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen. We doen hierbij een oproep om om 19u een kaars te branden en om anderen uit te nodigen om hetzelfde te doen!

World Wide Candle Lightning is een mooi initiatief waarmee we ons kunnen verbinden en er samen voor zorgen dat er in de gehele wereld een lint van lichtjes ontstaat!

Deel dit evenement

bottom of page