top of page

wo 08 nov

|

Oudenaarde

VOLZET! ‘De levensfilosofie van Ulrich Libbrecht in de wereld van hier en nu’

Els Janssens van het Libbrechtgenootschap I.s.m. HuisvandeMens, VC Liedts, August Vermeylenfonds, Willemfonds, Mensen en wetenschap.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
VOLZET! ‘De levensfilosofie van Ulrich Libbrecht in de wereld van hier en nu’
VOLZET! ‘De levensfilosofie van Ulrich Libbrecht in de wereld van hier en nu’

Tijd en locatie

08 nov 2023, 19:30 – 22:00

Oudenaarde, Parkstraat 2, 9700 Oudenaarde, België

Over het evenement

Inkom: 5€

Inschrijven via: ronse@deMens.nu.

Els Janssens is als docente en bestuurslid verbonden aan de School voor Comparatieve Filosofie Antwerpen en ze doceert aan LUCA School of Arts in Leuven. Ze is voorzitster van het Libbrechtgenootschap. Samen met Ulrich Libbrecht en Heinz Kimmerle publiceerde ze Filosofie zonder grenzen, Garant, 2016.

De levensfilosofie van Ulrich Libbrecht in de wereld van hier en nu

Streekgenoot Ulrich Libbrecht (1928-2017), filosoof en emeritus hoogleraar, wist veel mensen te inspireren met zijn unieke kijk op mens en wereld. Hij liet zich hiervoor inspireren door zowel westerse als oosterse filosofie. Zo ontwikkelde hij nieuwe perspectieven op natuur, rationele en technologische ontwikkeling, religie, mens-zijn en op het leven zelf. Belangrijk hierin is terug een verbinding aan te gaan met wat fundamenteel is. Op welke waarden kunnen we terugvallen in deze snel veranderende wereld? Welke redelijkheid dreigen we uit het oog te verliezen? Wat verstaan we onder geluk, gezondheid, natuur, zingeving…? De filosofie van Libbrecht vetrekt niet alleen vanuit het rationele, maar ook vanuit het hart; ze slaagt erin beide in beweging te brengen.

Deel dit evenement

bottom of page