17504350_1295681410522061_82429083049820

Komende Evenementen

Freddy Mortier reageert op rapport
Amnesty International

In een videoboodschap reageert Freddy Mortier, voorzitter van deMens.nu en ethicus verbonden aan de Universiteit van Gent, op het rapport dat Amnesty International samenstelde. In dat rapport wijst de organisatie erop dat de mensenrechten in heel wat Belgische woonzorgcentra geschonden werden tijdens de eerste COVID-golf.

Freddy Mortier geeft aan dat de onmenselijke behandeling van de bewoners van sommige woonzorgcentra kaderen in een groter probleem genaamd ageïsm, de discriminatie op basis van leeftijd. Het beleid schoot op dat vlak zwaar te kort met als gevolg dat 61% van de overlijdens als gevolg van het virus zich in de woonzorgcentra situeerde. Dat komt op meer dan 6.500 bewoners.

s_3408.jpg

Blijf op de hoogte

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Over Ons

Vrijzinnig humanisten staan bewust in het leven, doorgaans met een gefundeerde eigen mening en de bereidheid om die zo nodig bij te stellen.
Open om de ander te ontmoeten zonder vooroordeel en vanuit gelijkwaardigheid. In de overtuiging dat het goede leven een leven is waarin je opkomt voor jezelf en zorg draagt voor een ander – ook voor diegene die nog
komen zal.

Vrijwilliger

Onderzoek toont aan dat vrijwilligers langer leven en gelukkiger zijn. Als vrijwilliger ontmoet je nieuwe mensen. Je draagt de vrijzinnig humanistische waarden mee uit. Je draagt bij tot een warme samenleving. Vrijwilligerswerk is inspirerend en het versterkt je als mens.

©Vrijzinnig Centrum Liedts 
Parkstraat 2-4 9700 Oudenaarde
055 30 10 30 - info@vcliedts.be